combinacion-spring-roll-y-makis-con-logo

 

Quan es parla de sushi s’està parlant del plat que està de moda a mig planeta. Així que, en algun moment, ens haurem d’afrontar a la situació de menjar amb els palets sense fer el ridícul! I és per aquest motiu que Sora ha pensat que és convenient dictar unes quantes normes i pautes per aprendre a menjar sushi correctament segons la tradició japonesa.

combinacion-spring-roll-y-makis-con-logo

Abans de començar a menjar, hi ha dues alternatives per triar el sushi: “Itamae” i “Omakase”. La primera es tracta de preguntar-li al cuiner o al cambrer quin sushi ens recomana i es considera una falta de respecte no fer-ho. La segona alternativa es tracta de posar-se en mans del xef perquè ell triï quin sushi ens servirà per fer una degustació de varies peces de sushi. Aquest gest de confiança portarà al xef a servir-nos el peix més fresc.

surtidoQuan se serveix el sushi a la taula és primordial saber en quin ordre hem de menjar cada peça.  Normalment, el primer serà el “sashimi”, un peix cru que es serveix en un plat sense arròs; després els “nigiris” que és un peix cru que va a sobre d’una mena de panet d’arròs en forma oval i, normalment, s’assaonen amb una mica de wasabi i salsa de soia. Seguidament, trobem els famosos “makis”, uns rotlles de sushi. El normal és que el maki porti un o dos tipus de peix i vegetals enrotllats amb arròs dins d’un full d’alga torrada i tallats en porcions d’un sol mos.

Tradicionalment, el sushi es menjava amb la mà. Actualment per servir als comensals, si s’està compartint sushi, s’ha d’utilitzar la part ampla dels palets, i per agafar el sushi en el nostre propi plat, utilitzarem la part més fina.

Atenció! no es pot jugar ni assenyalar amb els palets “hashi”! Ni es pot passar el menjar d’un plat a un altre! perquè és una imitació del ritu funerari japonès, i és ofensiu!

Si mullem el sushi en soia ho hem de fer sempre per la part del peix i ficar la peça de sushi a la boca de manera que el peix i la llengua entrin en contacte, ja que és la part més saborosa. Queda prohibit separar o partir les peces de sushi. Tot en un mos!

És estrany, però la beguda que li pega més al sushi, és el té verd! Tot i que, també podem beure cervesa japonesa si ens manca la primera opció. Però, sobretot, hem d’evitar beure vi o refresc ja que, al tenir un sabor tant intens, ens perdem els matisos del sushi.

Que t’han semblat aquestes regles? Ho feies bé? És qüestió de temps i pràctica.

Ens veiem a la pròxima entrada al blog,soralogo

Salutacions!